Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repositoriodspace.unipamplona.edu.co/jspui/handle/20.500.12744/8908
Title: | Evaluación de los parámetros productivos y reproductivos en bovinos de leche de la Universidad Nacional sede Medellín |
Authors: | Maldonado Carrillo, Diego Alejandro. |
Keywords: | Ganadería. Genética. Leche. Manejo. |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Universidad de Pamplona - Facultad de Ciencias Agrarias. |
Citation: | Maldonado Carrillo, D. A. (2022). Evaluación de los parámetros productivos y reproductivos en bovinos de leche de la Universidad Nacional sede Medellín [Trabajo de Grado Pregrado, Universidad de Pamplona]. Repositorio Hulago Universidad de Pamplona. http://repositoriodspace.unipamplona.edu.co/jspui/handle/20.500.12744/8908 |
Abstract: | The internship or business practice is carried out at the Paysandú Agricultural Station of the Universidad Nacional, Medellín. The farm has a beef and dairy cattle operation. There is an inventory of approximately 350 animals distributed in the two productions, having a dairy program of very good quality being one of the best in the area. Likewise, the animals destined for beef are one of the best breeds for this purpose. The main objective of the herd is the academy providing its services to students of any institute of higher education that make the request. Different activities are carried out to support the personnel that work there, and with a complete recognition of the system to be able to contribute with acquired knowledge to complete the training process. To prepare this report, it was decided to focus on the production and reproduction of the herd and to describe each of the steps, from birth to the end of its productive life. |
Description: | La pasantía o práctica empresarial se realiza en la Estación Agraria Paysandú de la Universidad Nacional, sede Medellín. La finca cuenta con una explotación de ganadería de carne y de leche. Hay un inventario aproximado de 350 animales distribuidos en las dos producciones, habiendo un programa lechero de muy buena calidad siendo uno de los mejores de la zona. Así mismo los animales destinados para carne son una de las mejores razas para este fin. El principal objetivo del hato es la academia prestando sus servicios de atención a los estudiantes de cualquier instituto de educación superior que hagan la solicitud. Se hacen diferentes actividades de apoyo al personal que labora allí, y con un reconocimiento completo del sistema poder aportar conocimientos adquiridos para completar el proceso de formación. Para elaborar este informe se decidió enfocarse en la producción y reproducción del hato y describir cada uno de los pasos, desde su nacimiento hasta el fin de su vida productiva. |
URI: | http://repositoriodspace.unipamplona.edu.co/jspui/handle/20.500.12744/8908 |
Appears in Collections: | Zootecnia |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Maldonado_2022_TG.pdf | Maldonado_2022_TG | 761,57 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.