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http://repositoriodspace.unipamplona.edu.co/jspui/handle/20.500.12744/10390
Title: | Guía gastronómica de Santiago de Tolú. |
Authors: | Carpio Mercado, Katia Paola. |
Keywords: | Turismo. Cultura. Patrimonio. Cartilla digital. Gastronómico. Historia. |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Universidad de Pamplona - Facultad de Ingenierías y Arquitectura. |
Citation: | Carpio Mercado, K. P. (2022). Guía gastronómica de Santiago de Tolú [Trabajo de Grado Pregrado, Universidad de Pamplona]. Repositorio Hulago Universidad de Pamplona. http://repositoriodspace.unipamplona.edu.co/jspui/handle/20.500.12744/10390 |
Abstract: | The research object of this project, starts from the realization of an analysis of all the information on the gastronomy of Santiago de Tolú. In order to propose the creation of a digital primer on the gastronomic culture of Santiago de Tolú, carrying out a previous study that allowed the identification of its gastronomic cultural heritage. The starting point was one of UNESCO's heritage concepts as a world reference in cultural heritage; in addition to the considerations of the legal regulations in force about Tourism and culture. It is obtained that the municipality of Santiago de Tolú has a gastronomic importance, standing out as an important center of gastronomy, added to its main role as one of the main seaports of the time, a characteristic that it retains to this day. Due to its strategic position in the great basin of the Colombian Caribbean. The digital booklet is expected to be an instrument to rescue the historical memory of the gastronomic culture of the municipality of Santiago de Tolú, as well as increase its tourist offer. |
Description: | La investigación objeto de este proyecto, parte de la realización de un análisis de toda la información sobre la gastronomía de Santiago de Tolú. Con el objeto de proponer la creación de una cartilla digital sobre la cultura gastronómica de Santiago de Tolú, realizando un estudio previo que permitió la identificación de su patrimonio cultural gastronómico. Se tuvo como punto de partida uno de los conceptos de patrimonio de la UNESCO como referente mundial en el patrimonio cultural; además de las consideraciones de la normatividad legal vigente acerca de Turismo y cultura. Se obtiene que el municipio de Santiago de Tolú tiene una importancia a nivel gastronómico, al destacarse como un importante centro de gastronomía, sumado a su principal rol como uno de los principales puertos marítimos de la época, característica que conserva hasta el día de hoy, por su posición estratégica en la gran cuenca del Caribe Colombiano. Se espera que La cartilla digital sea un instrumento para rescatar la memoria histórica de la cultura gastronómica del municipio de Santiago de Tolú, así como aumentar la oferta turística del mismo. |
URI: | http://repositoriodspace.unipamplona.edu.co/jspui/handle/20.500.12744/10390 |
Appears in Collections: | Diseño Industrial |
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